Bildkälla: Stockfoto

AXA WF Defensive Optimal Income sjönk med 0,57 procent i mars - selektiv med kreditexponering

Fonden AXA WF Defensive Optimal Income F EUR minskade 0,57 procent i mars. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 0,65 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av fondens förvaltare Serge Pizem.

Inledningsvis skriver förvaltaren att hög andel vaccinerad befolkning och minskade smittfall är det som krävs för att ekonomier ska öppna upp ordentligt igen. I USA och Storbritannien uppfylls dessa krav men i Europa går det fortfarande långsamt.

Trots fortsatta restriktioner i Europa håller sig de ekonomiska indikatorerna på goda nivåer. Under mars annonserade ECB att de ökar takten på sina tillgångsköp i en förhoppning om att stävja eventuella ränteuppgångar.

Vidare skriver Pizem att sektorrotation fortsatte att prägla marknaderna under mars. Fonden har valt att behålla sin taktiska exponering mot undervärderade och cykliska sektorer. Under mars ökade fonden exponeringen mot Storbritannien samt mot finanssektorn i USA och Europa.

Under perioden valde förvaltaren att ta hem vinst i amerikanska innehav inom energi- och materialsektorn.

Angående framtiden skriver fondens förvaltare att han fortfarande är positivt inställd till aktiemarknaden mot bakgrund av ekonomisk återhämtning. Samtidigt är han mer selektiv när det gäller kreditexponering eftersom att spreaderna är väldigt tighta i dagsläget.

AXA WF Defensive Optimal Income F EUR, %mars, 2021
Fond MM, förändring i procent-0,57
Fond i år, förändring i procent0,65
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER