Bildkälla: Stockfoto

AXA WF Defensive Optimal Income steg med 0,65 procent i maj

Fonden AXA WF Defensive Optimal Income F EUR steg 0,65 procent i maj. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 1,70 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av fondens förvaltare Serge Pizem.

Under månaden så förbättrades hälsosituationen avsevärt i USA och Europa. Inflationen fortsatte att prägla marknaden.

När det gäller fondens portfölj så var maj en relativt lugn månad mot bakgrund av att scenariot att världen skulle återgå till någorlunda normala nivåer föll in. Värderingarna steg något under månaden mycket på grund av att centralbankerna fortfarande var duvaktiga.

Angående framtiden skriver Pizem att han bibehåller sin positiva syn till aktiemarknaden och återöppningen av ekonomin. Fonden har även valt att behålla övervikten mot cykliska aktier. Förvaltaren är fortsatt mer skeptiskt inställd till obligationsmarknaden.

Inflationen, som fortsatt varit ett problem, är mer och mer framträdande i data. Mycket kommer dock påverkas av hur snabbt flaskhalsar till följd av pandemin kan lösas.

Pizem skriver avslutningsvis att han tycker att värderingarna i de dyrare sektorerna såsom teknologi och kommunikation borde sjunka. Enligt förvaltaren ska man som investerare vara beredd på volatilitet under sommaren.

AXA WF Defensive Optimal Income F EUR, %maj, 2021
Fond MM, förändring i procent0,65
Fond i år, förändring i procent1,70
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER