Bildkälla: Stockfoto

Begränsade estimatrevideringar väntas efter DNB:s rapport

Norne Research skriver i en kommentar att den norska storbanken DNB levererade solida resultat i det andra kvartalet vilket drevs mest av icke-räntenettot.

Icke-räntenettot, kombinerat med oförändrade kostnader och kreditförluster, bidrog också till att avkastningen på eget kapital blev 16,6 procent, bättre mot fjolåret, samt gentemot Nornes egna förväntningar och analytikerkonsensus.

“Vi förväntar oss endast en marginell uppjustering av vinsten per aktie från konsensus eftersom det starka provisionsnettot bör justeras med extraordinära resultat inom corporate finance och kapitalförvaltning, som vi tror att marknaden inte kommer att extrapolera på samma sätt under de kommande kvartalen”, skriver Norne.

Även Pareto Securities kommenterar rapporten. De noterar att vinsten före låneförluster, PBLL, var 7 procent över dess förväntningar och 10 procent över analytikerkonsensus.

“Justerat för detta var PBLL i linje med vårt estimat då något svagare utlåningsspreadar kompenserades av något svagare rörelsekostnader. Vi räknar med att göra ganska begränsade estimatrevideringar till följd av denna rapport”, skriver Pareto som har rekommendationen behåll och riktkursen 220 norska kronor.

DNB behåller sin prognos oförändrad för helåret, vilket innebär att provisionsnettot väntas öka med 4-5 procent, K/I-talet bli under 40 procent och avkastningen på eget kapital över 13 procent.
DNB-aktien stiger idag med 4,7 procent.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER