Bildkälla: Stockfoto

Billerud Korsnäs säljer majoriteten i Bergvik Skog till AMF

Billerud Korsnäs säljer majoriteten i Bergvik Skog till AMF

Billerud Korsnäs säljer 89,9 procent av aktierna i Bergvik Skog Öst till AMF Försäkringar, enligt ett pressmeddelande.

Posten säljs till ett pris som värderar hela Bergvik Skog Öst till 12,2 miljarder kronor på skuldfri basis.

Enligt Billerud Korsnäs resulterar affären i en kassaflödeseffekt på cirka 7,9 miljarder kronor. Bolaget kommer efteråt att ha en nettoskuld mot ebitda på cirka 1,8 gånger, vilket är under skuldsättningsmålet på 2,5.

I samband med transaktionen har Billerud Korsnäs och Bergvik Skog Öst också ingått ett 15-årigt avtal om försäljning av virke. Billlerud Korsnäs blir ensam köpare av virkesvolymerna, vilka motsvarar cirka en tiondel av bolagets totala virkesförsörjning.

”Med försäljningen av Bergvik Skog Öst och det överenskomna virkesavtalet från denna skogsmark skapas goda förutsättningar för en konkurrenskraftig och stabil virkesförsörjning på såväl kort som lång sikt. Vi behåller en minoritetspost och kommer ha ett långsiktigt samarbete med AMF. Samtidigt frigörs med försäljningen ett betydande kapital som möjliggör investeringar och förvärv. BillerudKorsnäs är väl positionerat för att fånga den ökade efterfrågan på hållbara förpackningslösningar”, säger Petra Einarsson, vd och koncernchef för BillerudKorsnäs.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER