Bildkälla: Stockfoto

Bioarctics utlicensiering till Abbvie får klartecken från myndigheter, får 50 miljoner dollar i milstolpebetalning

Bioarctics utlicensiering till Abbvie får klartecken från myndigheter, får 50 miljoner dollar i milstolpebetalning

Forskningsbolaget Bioarctics utlicensiering av en portfölj med antikroppar mot alfa-synuklein för Parkinsons sjukdom till Abbvie har godkänts i en konkurrensprövning. Bolaget meddelade tidigare i november att partnern Abbvie utövat sin option att licensiera portföljen vilket skulle trigga en milstolpsbetalning om 50 miljoner dollar.

Abbvies inlicensiering av portföljen med antikroppar mot alfa-synuklein innebär att en milstolpsbetalning om 50 miljoner dollar utfaller till Bioarctic. Det totala aggregerade värdet av licensavtalet kan uppgå till 755 miljoner dollar, plus royalties. Tidigare har 80 miljoner dollar erhållits.

BAN0805 är den av Bioarctics antikroppar mot alfa-synuklein som kommit längst i utvecklingen. Den utvecklas som en sjukdomsmodifierande behandling av Parkinsons
sjukdom. Abbvie kommer att föra BAN0805, nu under beteckningen ABBV-0805, vidare in i klinisk utveckling med den första kliniska studien planerad 2019.

BioArctic kommer att fortsätta genomförandet av pågående överenskomna aktiviteter enligt gällande samarbetsavtal, enligt ett pressmeddelande.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER