Bildkälla: Stockfoto

Bookbeat siktar på att växa mer än marknaden - vd

Streamingtjänsten Bookbeat, som är en konkurrent till Storytel, siktar på att fortsätta att växa sin abonnentstock och ambitionen är att växa snabbare än marknaden.

Tillväxten skall komma såväl från existerande marknader, men även från nya, uppger vd Niclas Sandin för Finwire.

- Det kommer att vara en kombination av båda två. I år ser vi fin tillväxt på alla våra kärnmarknader, så här ska vi antingen utöka vår ledning i Finland där vi är marknadsledaren eller fortsätta ta marknadsandelar på de övriga genom att växa mer än marknaden. När det gäller nya marknader räknar vi såklart även med att de kommer att bidra.

Bookbeat-chefen uppger vidare att bolaget ständigt ser över möjligheterna att expandera till nya marknader. Företaget gör bland annat satsningar i Danmark och Polen.

- Vi letar ständigt efter nya marknader med potential, likt den vi fann i både Polen och Danmark i år. Vi är säkra på att vi kommer hitta potential och inleda bred lansering på fler marknader under de kommande åren.

Under morgonen har Bookbeat meddelat att man nått 400 000 betalande abonnenter. Företaget bedömer också att omsättningen kommer att bli över en halv miljard kronor 2020.

Covid-19 har naturligtvis haft en effekt på bolaget i form av minskat lyssnande i samband med minskat pendelresande. Nu ligger emellertid lyssnandet åter på nivåer från före pandemin.

- Vi såg en minskning under det vi kallar pendlingspeakarna under våren men rätt snabbt ökade sedan lyssningen övriga tider på dygnet. Totalt är därför snittkonsumtionen i nivå med vad den var före coronapandemin, säger Niclas Sandin.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER