Bildkälla: Stockfoto

Börsveckan ger fem köpråd i veckans utgåva

Börsveckan ger fem köpråd i veckans utgåva

Börsveckan analyserar teknikhandelsbolag i den senaste utgåvan. Det resulterar i köpråd för trion Bergman & Beving, Indutrade och OEM International samt rådet avvakta för trion Lagercrantz, Addtech och Addlife. Tidningen ger även köpråd för Catena Media och norska Gaming Innovation Group.

Bergman & Beving har som många andra industriaktörer påverkats negativt av utvecklingen på bostadsmarknaden. Börsveckan anser att aktien är köpvärd med stöd av potentialen att höja lönsamheten främst i divisionen Tools & Consumables samt möjligheten till nya förvärv.

Industrigrossisten Lagercrantz har gjort en imponerande lönsamhetsresa de senaste tio åren men knäckfrågan är hur pass mycket bättre det kan bli framgent? Tidningen bedömer att aktien värderas rimligt just nu och ger rådet avvakta.

Indutrade hade bra fart på översta raden under det senaste kvartalet med en omsättning som slog förväntningarna. Bolaget uppger att marknadsutsikterna är goda, om än att orderboken inte växer i samma takt som försäljningen. Börsveckan ger köpråd för aktien som passar bra in i en långsiktig sparportfölj.

Addtech är ett av de bästa bolagen bland teknikhandlarna men med ett stundande vd-skifte och en konjunktur som är på väg att toppa ur är ändå värderingen inte tillräckligt attraktiv, anser tidningen som ger rådet avvakta.

Addlifes inriktning mot medicinteknik är intressant och framförallt betydligt mer konjunkturstabil än övriga industrigrossister, men värderingen är också därefter. Börsveckan bedömer att nedsidan är större än uppsidan och väljer att avvakta med aktien.

OEM International imponerar med en organisk tillväxt på 10 procent i andra kvartalet. Orderboken växer också snabbare än omsättningen. Tidningen anser att värderingen är attraktivt för ett så bra bolag, givet tillväxtförutsättningarna och ger köpråd för aktien.

[widget_subscribe]

Catena Media har som många andra spelbolag tappat rejält på börsen den senaste tiden. Tillväxten är dock fortsatt stark. Börsveckan bedömer att bolaget står väl rustat inför framtiden och upprepar sitt köpråd på tolv månaders sikt.

Det norska spelkonglomeratet Gaming Innovation Group lever upp till namnet med sin innovativa och heltäckande verksamhet inom gambling. Dessvärre är inte kostnadskontrollen bra nog och aktien har rasat kraftigt i år. Kanske lite för mycket, bedömer Börsveckan som ger köpråd men framhåller att återhämtningen kan något år.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER