Bildkälla: Stockfoto

Börsveckan ger fem köpråd och lanserar ny aktieportfölj i omstarten efter sommaruppehållet

Börsveckan rekommenderar köp av Note, Handicare, Peab, Byggpartner och Cloetta i den första utgåvan efter sommaruppehållet. Tidningen ger rådet avvakta för norska Adevinta, Adapteo, Scandi Standard och Sensys Gatso.

Börsveckan lanserar även traditionsenligt en ny aktieportfölj som denna gång består av Byggpartner, Byggmax, Cloetta, Kindred, Handicare, Instalco, Note, Nyfosa, SBB, Sinch och Swedish Match.

Kontraktstillverkaren Note har tagit hem en rad fina ordrar och håller tillväxten uppe. Bolaget ser ut att kunna öka vinsten rejält i år och även nästa år torde innebära tvåsiffrig vinsttillväxt, bedömer tidningen och ger köpråd.

Handicare befinner sig mitt i en turn around och har mycket kvar att bevisa. "Vi bedömer att ledningen kan få till de besparingar som aviserats och då ser uppsidan i aktien fin ut", skriver Börsveckan och rekommenderar köp.

Det norska bolaget Adevinta har en attraktiv affärsmodell med fokus på digitala handelsplatser. Kombinerat med förvärv ser tillväxtmöjligheterna goda ut. Tidningen ger dock rådet avvakta då värderingen är alltför hög för att motivera ett köpråd.

Byggbolaget Peab har klarat coronakrisen ganska väl och utsikterna ser bättre ut för 2021.
Börsveckan ser 20 procents potential och behåller sitt köpråd för aktien.

Adapteo har haft en svag utveckling sedan börsnoteringen och trots en i grunden stabil verksamhet så råder överkapacitet och prispress på marknden. "Värderingen tar inte höjd för utmaningarna", skriver tidningen och ger rådet avvakta.

Byggbolaget Byggpartner fortsätter att leverera goda resultat i turbulenta tider. Värderingen är modest och direktavkastningen hög, anser Börsveckan som ger köpråd.

Cloetta har tappat mark då konsumenterna har ratat lösgodis under coronapademin. "Cloetta blir knappast någon raket, men med en begränsad nedsida är det en bra defensiv placering och vi upprepar vårt köpråd på tolv månaders sikt", skriver tidningen.

Kycklingproducenten Scandi Standard och hittills parerat coronapandemin väl, med sina starka marknadspositioner i hela Norden. Börsveckan anser dock att det är upp till bevis för bolaget och ger rådet avvakta.

Trafiksäkerhetsbolaget Sensys Gatsos långsiktiga tillväxtmöjligheter är riktigt bra. Marknaden har dock diskonterat detta och värderingen är hög. "Efter kursrusningen i slutet ser vi inget tydligt köpläge. Avvakta", skriver tidningen.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER