Bildkälla: Stockfoto

Börsveckan ger köpråd för ABB, Lindab och Austevoll Seafood i sista utgåvan innan sommaruppehållet

Börsveckan ger köpråd för ABB, Lindab och Austevoll Seafood i sista utgåvan innan sommaruppehållet

Börsveckan rekommenderar köp av ABB, Lindab och Austevoll Seafood i den sista utgåvan innan sommaruppehållet. Tidningen ger rådet avvakta för Scandic Hotels, Bactiguard, Expres2ion Biotech, Irlab och Enento. Vidare ges rådet att acceptera budet på Netnet. Nästa utgåva kommer den 17 augusti.

Björn Rosengren har tagit över som vd och inlett ABB:s förändringsresa. Samtidigt tyngs resultatet av coronakrisen. "Det kommer att ta tid att vända en koloss som ABB men på sikt tror vi att det blir en bra resa", skriver Börsveckan som tror på en stark vinsttillväxt framöver och rekommenderar köp.

Scandic Hotels har stoppat blödningen genom att kapa kostnader och ta in nya pengar genom en nyemission. "Värderingen är ändå inte så låg som man skulle kunna tro och givet en mer utmanande marknad framöver ser vi inget köpläge", skriver tidningen och ger rådet avvakta.

Fjolåret blev ett genombrott för Lindab i termer av lönsamhet med väsentligt förbättrade marginaler. I år spökar covid-19 men efter pandemin ser Börsveckan goda utsikter till fina vinster för bolaget och ger därför köpråd.

Norska Austevoll Seafood är majoritetsägare i Lerøy Seafood samt delägare i flera andra mindre bolag i fiskbranschen. "Vi bedömer att potentialen överstiger riskerna och ser köpläge", skriver tidningen.

Bactiguard får utöver sin etablerade verksamhet genom förvärv även in en fot inom ortopedi.
Börsveckan bedömer att det ser lovande ut men värderingen är hög och rådet blir att avvakta med aktien efter kursrusningen.

Danska Expres2ion Biotech har med en plattform för utveckling av proteiner och erfarenhet av vaccinutveckling gett sig in i kampen mot covid-19. Belöningen kan bli stor, men oddsen är tuffa. Tidningens råd blir att avstå aktien till följd av projektets tidiga fas och den hårda konkurrensen.

Irlab åkte på ett rejält bakslag i fjol och aktien har inte återhämtat sig sedan dess. Bolaget drar nu igång en ny studie och det är mycket som står på spel. Bevisbördan är tung och investerarna lär vara svårflörtade, bedömer Börsveckan och ger rådet avvakta.

Finska kreditupplysnings- och finansdatabolaget Enento, som tidigare hette Asiakastieto, köpte tidigare upp den svenska konkurrenten UC. Bolaget har preseterar väl, både operativt och kursmässigt. Tidningen bedömer att värderingen är rimlig och ger rådet avvakta.

Börsveckan kommenterar även Evolution Gamings uppköpsbud på Netent. "Vi anser att budet är skäligt och bör accepteras. Vill man inte vara med på den fortsatta resan kan man gott sälja över börsen snarare än vänta på fusionen med Evolution", skriver tidningen.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER