Bildkälla: Stockfoto

Börsveckan ger köpråd för Adcity Media och Ambea samt säljråd för Multiq

Börsveckan ger köpråd för Adcity Media och Ambea samt säljråd för Multiq

Börsveckan rekommenderar köp av Adcity Media och Ambea i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Climeon, Nilörn och Hifab samt säljråd för Multiq

Snabbväxande Adcity Media har rusat på First North det senaste året efter förvärv och en hög tillväxt. "Vi ser goda möjligheter för en fortsatt tillväxt och värderingen är inte särskilt hög", skriver Börsveckan och rekommenderar köp.

Bildskärmsspecialisten Multiq har ett par tuffa år bakom sig. Men även om man bedömer att lönsamheten kan förbättras framgent så är inte värderingen särskilt attraktiv när man beaktar den tuffa konkurrensen och riskerna med stigande e-handel. Tidningen anser att värderingen till och med framstår som dyr och rekommenderar sälj.

Climeon har fått ett genombrott inom orderingången i år och aktien har stuckit iväg rejält efter detta. Det är stora förhoppningar på tekniken och på bolagets intjäning just nu. Börsveckan anser att tekniken är spännande och den starka orderingången är lovande, men de höga förväntningarna i aktiekursen leder till rekommendationen avvakta.

Omsorgsbolaget Ambea drar till med ett storköp när man plockar in Aleris omsorgsverksamheter i Norden. I ett slag dubblas nästan omsättningen och även på lönsamhetsfronten finns nog en hel del att krama ut på sikt. Tidningen lockas av det nya bolaget och rådet blir att köpa Ambea efter förvärvet, kursuppgången till trots.

Etikett- och förpackningsbolaget Nilörn presterar rätt hyggligt i en prispressad bransch och förra veckans rapport var definitivt åt det positiva hållet. Börsveckan anser att värderingen är ganska rimligt och med tanke på den lägre tillväxten och prispressen i branschen väljer tidningen att avvakta idag.

Byggkonsulten Hifab värderas lågt på börsen men har också förtvivlat svårt att växa. Trots en vässad marginal och en låg prislapp lockar inte aktien i en tuff byggbransch, bedömer Börsveckan och ger rådet avvakta.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER