Bildkälla: Stockfoto

Börsveckan ger köpråd för Allgon, Altia och Arcus, säljråd för Serneke

Börsveckan ger köpråd för Allgon, Altia och Arcus, säljråd för Serneke

Börsveckan rekommenderar köp av Allgon, finska Altia och norska Arcus i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för H&M, finska Asiakastieto, Akelius preferensaktie, Skistar och MQ samt säljråd för Serneke

Teknikkoncernen Allgon gjorde nyligen ett stort förvärv när höglönsamma Tele-Radio köptes. I ett slag mer än dubblas omsättningen och därtill förbättrades förutsättningar för tillväxt. Börsveckan landar i ett spekulativt köpråd men framhåller att aktien hamnar i högriskkategorin.

Klädbolaget H&M har åkt berg och dalbana på börsen. Efter en lång period av kräftgång blev det en oväntat stark rekyl uppåt efter senaste rapporten. Tidningen väljer att ta hem vinsten och sänker sitt tidigare köpråd till avvakta efter de senaste veckornas kursuppgång.

Det finska datahanteringsbolaget Asiakastieto köpte nyligen upp svenska UC från storbankerna till en dyr prislapp. Det kommer att stärka bolagets position i en för övrigt väldigt tuff bransch. Börsveckan ger rådet avvakta.

Fastighetsbolaget Akelius har en preferensaktie noterad i Stockholm som är synnerligen populär bland småsparare. Det är ett bra val bland andra preffar men frågan är om man överhuvudtaget ska äga preferensaktier i dagsläget, frågar sig tidningen som avstår från
Akelius preferensaktie trots att den bedöms vara en av de bästa i klassen.

Valutamotvind håller tillbaka finska alkoholbolaget Altia som trots denna uppvisar bättre lönsamhet. Aktien lockar med en hög direktavkastning och ocyklisk verksamhet som lämpar sig väl för en svagare börs. Börsveckan ger köpråd för aktien som gör sig bra i en defensiv portfölj.

Investmentbolaget Canica fortsätter med sitt fula spel i norska vin- och spritbolaget Arcus och fortsätter att ge snåla bud i hopp om att komma över så många aktier som möjligt. Canica har nu 40 procent av aktierna. Alldeles oavsett så är spritbolaget köpvärd på egna meriter på ett års sikt, anser tidningen.

Skidanläggningsbolaget Skistar fortsätter sin resa uppåt på börsen efter starkt bokningsläge inför vintersäsongen. Börsveckan har svårt att se att aktien ska kunna värderas så mycket högre och ger rådet avvakta.

Byggbolaget Serneke har en aggressiv tillväxtplan de kommande åren med en rad högriskprojekt. Tidningens bild av att bolaget växer okontrollerat stärktes i samband med förra veckans vinstvarning som visar på betydande kostnadsökningar i ett par av Sernekes projekt. Börsveckan upprepar sitt säljråd för aktien.

Klädbolaget MQ:s bokslut i veckan var dystert och utdelningen slopades. Det är knappast någon fyndvärdering ens i det här läget och man får nog förmoda att det blir sämre innan det blir bättre, bedömer tidningen som ger rådet avvakta.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER