Bildkälla: Stockfoto

Börsveckan ger köpråd för Arctic Paper och Capacent samt säljråd för RNB

Börsveckan ger köpråd för Arctic Paper och Capacent samt säljråd för RNB

Börsveckan rekommenderar köp av Arctic Paper och Capacent i den senaste utgåvan.
Tidningen ger rådet avvakta för Kappahl, Firefly, Itab och Dustin samt säljråd för RNB.

Höga massapriser har pressat Arctic Papers pappersverksamhet under året men gynnar å andra sidan Rottneros där bolaget är majoritetsägare. "Det finns en hel del risker i branschen men aktien värderas å andra sidan lite väl lågt för att vi ska avstå", skriver Börsveckan och ger köpråd.

Den lilla managementkonsulten Capacent har fått upp farten efter ett svagt fjolår där vinsten nästintill halverades. Med ett starkt första halvår och ett förvärv som utvecklas väl samt en direktavkastning i toppklass ser tidningen ett köpläge i aktien.

Klädbolaget Kappahl fick se rörelsevinsten halveras i senaste kvartalet och marknadens dom var hård med ett kursras på över 10 procent. Befogat givet utsikterna, anser Börsveckan som fortsätter att stå vid sidan från aktien.

Brandsäkerhetsbolaget Firefly inledde året starkt för att därefter uppvisa en negativ omsättningstillväxt i andra kvartalet. "Firefly är svårprognostiserad materia men givet vad vi skissar med så känns aktien rimligt värderad", skriver Börsveckan och ger rådet avvakta.

Onlinehandeln skördar sina offer på olika fronter. Etablerade kedjor tappar marknadsandelar, lönsamheten pressas och konkurrensen ökar. När behovet av fysiska butiker således minskar gäller förstås detsamma inredningen för dessa. Det har drabbat Itab rejält. Tidningen är lockad till ett spekulativt köpråd, men väljer ändå att avvakta.

Klädkoncernen RNB har en spretig struktur och ett stort butiksnät vilket gör att förutsättningarna för en vändning i lönsamhet inte ser särskilt bra ut. Trots kursnedgången så ser Börsveckan för stora risker i RNB, framförallt när det gäller den höga skuldsättningen. Tidningens råd blir därför att sälja aktien.

IT-återförsäljaren Dustin vässar marginalen och gör ett stort förvärv. Bolaget känns rätt välskött men utmaningar saknas inte och uppsidan ser tämligen begränsad ut just nu, bedömer Börsveckan som ger rådet avvakta.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER