Bildkälla: Stockfoto

Börsveckan ger köpråd för Ferronordic och Biogaia

Börsveckan ger köpråd för Ferronordic och Biogaia

Börsveckan rekommenderar köp av Ferronordic och Biogaia i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Actic, Gunnebo och Amasten. Börsveckan ger även rådet teckna ej Sats nyintroduktion på Oslobörsen samt kommenterar Akelius nya D-aktie.

Den norska gymkedjan Sats noteras på Oslobörsen med syftet att sanera balansräkningen. Ett stort förvärv i Danmark går med förlust, men om Sats kan bygga upp musklerna även där så kan aktien bli intressant. Med en rimlig värdering eller något i överkant plus ett stort överhäng av aktier från riskkapitalister samt en ny vd som bara varit på posten i knappt ett år, blir Börsveckans råd teckna ej.

Gymkedjan Actic som sattes på Stockholmsbörsen 2017 har havererat till följd av svag tillväxt och lönsamhetsproblem. Den höga skuldsättningen gör att det är bråttom att vända på skutan. Värderingen är rimlig givet de tuffa marknadsförhållandena och riskerna i balansräkningen, anser tidningen som upprepar sitt råd avvakta.

Ferronordic är en välrenommerad återförsäljare till Volvo i Ryssland. Nu går bolaget in i Tyskland efter ett större förvärv, vilket känns helt rätt. Aktien är billig. Börsveckan gillar diversifieringen mot Europa och tror att den tyska affären är långsiktigt bra för Ferronordic. Rådet blir köp.

Probotikabolaget Biogaia är en riktig framgångssaga, men även bra bolag kan få problem. Aktien har kommit ned en hel del efter en vinstvarning häromveckan. Med en förväntad ökning av rörelseresultatet på mer än 30 procent nästa år och en konjukturstabil verksamhet anser tidningen att det är köpläge.

Säkerhetsbolaget Gunnebo har länge varit en besvikelse. En ny vd tillträder i november och ytterligare besparingar och omstruktureringar ska lyfta lönsamheten. Det är en historia man har hört förut. Börsveckan vågar inte chansa denna gång heller utan upprepar sitt råd avvakta.

Fastighetsbolaget Amastens aktiekurs har nästan dubblats i år efter flera affärer. Dessutom har SBB klivit in som ny storägare, vilket kan leda till budplikt längre fram. Aktien handlas till en rejäl substansvärdespremie och är inget fynd på nuvarande nivåer, bedömer tidningen och ger rådet avvakta.

Fastighetsbolaget Akelius gav nyligen ut en D-aktie som ger en hög direktavkastning till låg risk. Det är fallet i goda tider, men aktien är inte helt riskfri. Börsveckan anser att D-aktien inte är något att äga, men framhåller att för den som ändå gillar D-aktier och preferensaktier är Akelius ett av de bästa valen i sektorn.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER