Bildkälla: Stockfoto

Börsveckan ger köpråd för Hexatronic, Generic och Calliditas samt säljråd för Powercell

Börsveckan ger köpråd för Hexatronic, Generic och Calliditas samt säljråd för Powercell

Börsveckan rekommenderar köp av Hexatronic, Generic och Calliditas i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Medicover och Diadrom samt lämnar säljråd för Powercell.

Omsorgs- och vårdverksamhet är en mogen bransch med låg tillväxt i Sverige. Österut utanför Sveriges gränser sker det en snabb utveckling av marknaden. Medicover är väl positionerat för att dra nytta av den utvecklingen. Aktiens värdering är dock hög och tidningen väljer att avvakta.

Fiberutbyggnaden har gått i stå i Sverige, men utanför landets gränser ser det ljusare ut. Hexatronic har med förvärv och expansion byggt en starkare närvaro utomlands och det ger ordentligt avtryck i resultaträkningen. "Vi gillar det vi ser och sätter köp", skriver Börsveckan.

Teknik- och kommunikationsbolaget Generic har rusat på First North i år efter en rad starka rapporter som visar hög tillväxt och stigande marginaler. "Vi sätter köp efter viss tvekan", skriver tidningen.

Forskningsbolaget Calliditas har haft ett bra år. Stärkt balansräkning, positiva regulatoriska besked och partneravtal tillhör de goda nyheterna. Börsveckan anser att aktien är köpvärd i kategorin högriskaktier.

Bränslecellsbolaget Powercell har varit en riktigt kursraket de senaste åren. Ankarinvesterarna gjorde nyligen en större försäljning av aktier med en rabatt på 30 procent. Ny storägare är tyska Bosch. Tidningen gillar bolaget, men anser att värderingen är för hög och ger säljråd för aktien.

Konsultbolaget Diadrom vinstvarnade nyligen för det fjärde kvartalet och osäkerheten inför 2020 har ökat. Börsveckan bedömer att värderingen i dagsläget är rimlig och väljer att avvakta.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER