Bildkälla: Stockfoto

Börsveckan ger köpråd för JM och Bonava samt rådet teckna Exsitec

Börsveckan rekommenderar köp av JM och Bonava samt ger rådet teckna Exsitec i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Axkid, Besqab, SSM och Genova.

Det finns inte så många it-konsulter kvar på börsen efter budet på Hiq. Det är därför extra kul att snabbväxande Exsitec väljer att noteras på First North, dessutom till en högst överkomlig prislapp. Börsveckan sätter en riktkurs på 47 kronor jämfört med teckningskursen på 33 kronor och ger rådet teckna nyintroduktionen.

Bilbarnstoltillverkaren Axkid står inför ett avgörande läge då satsningen mot premiumsegmentet för bilbarnsstolar blir skarp med den försenade lanseringen av Axkid One. Balansräkningen tål inte fler motgångar. Tidningen väljer att avvakta med aktien.

Bostadsutvecklaren JM har en gedigen historik med hög avkastning på det egna kapitalet. Bolaget är bland de bästa i sektorn med en rejäl byggrättsportfölj och höga volymer. "Vill man ha exponering mot bostadsmarknaden är JM ett bra val", skriver Börsveckan och ger köpråd.

Bostadsutvecklaren Bonava har gått kräftgång på börsen, men det ser ut att vända under nästa år där projektportföljen ser bättre ut. Till p/e 11 är aktien köpvärd, bedömer tidningen.

Bostads- och fastighetsutvecklaren Besqab har en del intressanta projekt på gång, men avkastningen på det egna kapitalet har försämrats rejält. Värderingen är inte tillräckligt låg för att motivera ett köpråd, anser Börsveckan och ger rådet avvakta.

Bostadsutvecklaren SSM värderas något under substansvärdet. Bolaget har en rad spännande projekt igång samtidigt som ledningen vill gå mot hyressrättssegmentet. Värderingen är dock rimlig i dagsläget, enligt tidningen som ger rådet avvakta.

Fastighetsbolaget Genova har gått bra sedan stamaktien började handlas på Stockholmsbörsen i slutet av juni. Ledningen har höga ambitioner men värderingen lockar inte till köp, bedömer Börsveckan som ger rådet avvakta.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER