Bildkälla: Stockfoto

Börsveckan ger köpråd för Nilfisk, AQ Group och Transtema - sälj Eltel

Börsveckan ger köpråd för danska Nilfisk, AQ Group och Transtema i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Addlife, Netel och Medhelp medan det blir ett säljråd för Eltel.

Danska Nilfisk har en ambitiös plan för dubblad vinst till 2026 och ser intressant ut. Tillväxten är låg men genom en vässad marginal kan det bli bra och insiders köper, noterar Börsveckan och ger ett köpråd.

AQ Group handlas till rekordhöga kursnivåer vilket är befogat och värderingen avskräcker inte. Det tidigare köprådet från våren 2021 upprepas.

I Transtema är det låga förväntningar och Börsveckan trycker på köpknappen med viss försiktighet.

Pandemieffekterna är borta från Addlifes siffror och den underliggande verksamheten ser bra ut. Den svaga balansräkningen är dock ett lite för stort frågetecken och Börsveckan upprepar avvakta.

Infrastrukturbolaget Netel har fallit rejält och värderingen är låg men Börsveckan avvaktar de kommande kvartalen innan det kan bli tal om ett köpråd.

Medhelp kan bli bra på sikt skriver Börsveckan men det räcker inte just nu till ett köpråd.

Eltel har lönsamhetsproblem vilket i kombination med hög skuldsättning blir än mer alarmerande. "Håll dig undan denna aktie", konstaterar Börsveckan och ger ett säljråd.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER