Bildkälla: Stockfoto

Börsveckan ger köpråd för Nyfosa och GHP samt teckna Ascelia Pharmas nyintroduktion

Börsveckan ger köpråd för Nyfosa och GHP samt teckna Ascelia Pharmas nyintroduktion

Börsveckan ger köpråd för Nyfosa och GHP Speciality Care samt rådet teckna Ascelia Pharmas nyintroduktion på Stockholmsbörsen i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Lime Technologies, Asarina Pharma och Pandox.

Fastighetsbolaget Nyfosa med branschprofilen Jens Engwall i förarsätet ger sig ut på förvärvsjakt efter avknoppningen från Hemfosa. Värderingen är relativt låg. Börsveckan bedömer att oddsen är goda för bolaget och ger köpråd.

Mjukvarubolaget Lime Technologies har en hög men ändå rimlig värdering givet tillväxtförutsättningarna. Tidningen ser dock ingen större uppsida i nuläget och rådet blir avvakta.

Cancerterapibolaget Ascelia Pharma genomför nu en nyintroduktion på Stockholmsbörsen.
Bolaget har två läkemedelskandidater, Mangoral inom levercancer och Oncoral inom magcancer. Börsveckan bedömer att bolaget har stora chanser att lyckas, samt en stark balansräkning och att värderingen är låg. Rådet blir att teckna aktien.

Asarina Pharma började handlas på First North i september i fjol. Forskningen bedöms vara lovande, men risken är mycket hög och tidningen vågar därför inte ge köpråd utan rådet stannar vid avvakta.

Hotellfastighetsbolaget Pandox har haft ett par mycket bra år med en het underliggande marknad kryddat med många förvärv. Konjunkturriskerna ska dock inte viftas bort och till en värderingen nära substansvärdet ser Börsveckan inget köpläge utan väljer att avvakta.

Specialistvårdbolaget GHP levererade en stabil rapport för det fjärde kvartalet med hög tillväxt och någorlunda bibehållen lönsamhet, trots en del engångsposter. Tidningen bedömer att utsikterna är goda och behåller sitt köpråd från i höstas.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER