Bildkälla: Stockfoto

Börsveckan ger köpråd för sju aktier och säljråd för Hemnet.

Börsveckan ger köpråd för de sju aktierna BHG, Note, Byggmax, Revolution Race, Getinge, Tele2 och norska Europris i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Evolution, C-Rad, Essity och Vitrolife samt ger säljråd för Hemnet.

E-handelsbolaget BHG är ett högt skuldsatt förvärvsbygge som är beroende av hushållens köpkraft. Aktien har rasat med 90 procent från kursrekordet och nu är det köpläge, bedömer Börsveckan som betonar att risken är hög.

Kontraktstillverkaren Note fortsätter att imponera. Tidningen behåller sitt köpråd för aktien efter det solida bokslutet.

Bygghandlarkedjan Byggmax aktie föll kraftigt på bokslutet där utdelningen slopades. Börsveckan bedömer att aktien är värd runt 80 kronor och behåller sitt köpråd.

Livekasinoutvecklaren Evolution hade en stark avslutning på 2022. Tidningen är nöjda med 25 procent avkastning efter sitt köpråd och sänker rådet till avvakta.

Outdoor-klädbolaget Revolution Races värdering är attraktiv givet tillväxten, även om det finns en lagerrisk. "Köprådet ligger kvar", skriver Börsveckan.

Bostadsplattformen Hemnet har en hög värdering som inte lämnar något utrymme för besvikelser. Tidningen upprepar sitt säljråd.

Börsveckan skriver även kommentarer på medicinteknikbolaget Getinge där köprådet upprepas,
medicinteknikbolaget C-Rad där rådet är fortsatt avvakta, teleoperatören Tele2 där köprådet kvarstår, hygien- och hälsobolaget Essity som får fortsatt betyget avvakta och norska lågprisaktören Europris där köprådet kvarstår.

Avslutningsvis väljer tidningen att ta hem vinsten på 50 procent i fertilitetsbolaget Vitrolife sedan köprådet i höstas och sänka sitt råd till avvakta.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER