Bildkälla: Stockfoto

Börsveckan ger köpråd för Sobi, Björn Borg och Kopparbergs, avvakta Kabe, EQT och Eolus

Börsveckan ger köpråd för Sobi, Björn Borg och Kopparbergs, avvakta Kabe, EQT och Eolus

Börsveckan rekommenderar köp av Sobi, Björn Borg och Kopparbergs i den senaste utgåvan. Tidningen rekommenderar däremot att avvakta med Kabe, Eolus och riskkapitalbolaget EQT som nyligen noterades på Stockholmsbörsen. Ett säljråd utfärdas för Midsona.

Sobi tycks göra allt rätt men på börsen går det desto trögare. Börsveckan bedömer dock att marknadspotentialen underskattas och ser aktien som väldigt intressant på nuvarande kursnivåer i ett längre perspektiv. Det finns även möjlighet till att Sobi köps upp av en större konkurrent under de kommande åren.

Björn Borg är i en tillfällig svacka men aktien är fortsatt köpvärd. Börsveckan skriver dock att risken ökat i caset men köprådet ligger fast.

Kopparbergs bedöms handlas till en rejäl rabatt mot internationella aktörer och nya satsningar kan höja omsättningen framåt. Börsveckan höjer rådet till köp.

Kabe känns fortfarande inte särskilt lockande, trots kursfallet som varit. Rådet blir avvakta.

Eolus har medvind och har dubblats i värde sedan Börsveckans köpråd i början av året. Tidningen tar hem vinsten och sänker rådet till avvakta.

Riskkapitalbolaget EQT har fått en stark start på Stockholmsbörsen men det innebär att aktien just nu är rimligt värderad.

Den finansiella risken i Midsona är hög med tanke på den stora skuldsättningen. Nedsidan i ett pessimistiskt scenario är stor och Börsveckan justerar rådet från avvakta till sälj.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER