Bildkälla: Stockfoto

Bråk mellan Arm och kinesiska samriskbolaget över vd-uppsägning

Bråk mellan Arm och kinesiska samriskbolaget över vd-uppsägning

Brittiska chipföretaget Arm och dess kinesiska samriskföretag, Arm China, har gett olika besked om framtiden för enhetens vd Allen Wu. Det rapporterar Nikkei Asian Review.

Medan Arm skrev på tisdagen att Allen Wu hade ersatts som styrelseordförande och vd i Arm China med två tillförordnade vd:ar, kom Arm China på onsdagen att kontra med att Allen Wu kvarstår som vd.

”Arm China är en oberoende enhet och legalt registrerade i Kina. Utifrån gällande lagar och regleringar kommer Allen Wu att fortsätta vara ansvarig som styrelseordförande och vd”, skrev Arm China på kinesisk social media.

Detta fick genast mothugg från Arm som lät veta att Allen Wu stått för ”allvarliga oegentligheter”, däribland att meddela om intressekonflikter, varför han blev uppsagd. I uttalandet deltog också Hopu, en annan betydande aktieägare i Arm China.

Vem som får rätt återstår att se. Arm China ägs sedan 2018 till 51 procent av ett konsortium som inkluderar flera kinesiska statsuppbackade bolag. Arm i sin tur har japanska Softbank som ägare sedan 2016.

Länkar och källor:

asia.nikkei.com

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER