Bildkälla: Stockfoto

Bredband2 lägger bud på A3 värt 18,92 kronor per aktie

Bredbandsspecialisten Bredband2 lämnar idag ett rekommenderat offentligt uppköpserbjudande på A3 genom en blandning av kontanter och aktier motsvarande ett värde av cirka 18,92 kronor per aktie. Det motsvarar en premie om cirka 37,6 procent jämfört med fredagens stängningskurs på 13,75 kronor, enligt ett pressmeddelande.

"Detta tar Bredband2 till en helt ny nivå och vi bildar en mycket starkare aktör på marknaden. Istället för att priskonkurrera så kan vi fokusera all energi på att vinna nya marknadsandelar. Timingen är helt rätt och sammanslagningen känns verkligen som en perfekt match för båda bolagen", säger Daniel Krook, vd på Bredband2.

En oberoende budkommitté i A3 har enhälligt beslutat att rekommendera aktieägarna att tacka ja till erbjudandet. Aktieägare som kontrollerar 71,7 procent av aktierna har också åtagit sig att acceptera budet.

Om uppköpserbjudandet godkänns kommer varje A3-aktie ge ett kombinerat vederlag på 8 Bredband2-aktier och 6 kronor i kontant betalning. Budet värderar därmed samtliga aktier i A3 till drygt 621 miljoner kronor.

Acceptfristen för erbjudandet beräknas löpa mellan 27 oktober och 17 november.

Bredband2 kommer att hålla en extra bolagsstämma den 16 oktober för att fatta beslut om att emittera de aktier som behövs för betalning av förvärvet.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER