Bildkälla: Stockfoto

BTS: Q1, I linje med förväntningarna med stark utveckling i vunna kontrakt – Penser

BTS: Q1, I linje med förväntningarna med stark utveckling i vunna kontrakt – Penser

Nettoomsättningen i kvartalet uppgick till 372 mkr och EBITDA uppgick till 12 mkr. Sifforna var i linje med vad som sades vid bolagets vinstvarning den 23e april. Den organiska tillväxten uppgick till -7%.

Bolaget har sedan den första mars vunnit kontrakt till ett värde av 350mkr. Det är ca 100 mkr högre vid vinstvarningen den 23e april. Skulle den dagliga faktureringen fortsätta i samma takt som perioden mellan vinstvarningen och idag skulle försäljningen komma in något över våra estimat.

Samtliga geografiska segment förutom övriga marknader där Spanien, Italien och Asien ingår visade positiv tillväxt och ökad lönsamhet under Q1. Licenser där marginalen är som högst utgjorde 12% av omsättningen mot 9% i Q1’19.

Aktieslutsats

Vi bedömer att marknaden kommer att handla positivt på den starka utvecklingen mellan 23e april och idag då affärer till ett värde av ca 100 mkr har vunnits. Skulle bolaget fortsätta att vinna kontrakt i samma dagliga takt kvartalet ut bedömer vi att estimaten för nästkommande två kvartal ska justeras upp.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER