Bildkälla: Stockfoto

Catena Media har slutfört översyn - Nordamerika blir fokuspunkt för tillväxtstrategin

Affiliatebolaget Catena Media har med avyttringen av italienska kasino- och sportsbetting-verksamheten slutfört sin strategiska översyn av koncernen som inleddes i maj 2022.
Översynen har effektiviserat verksamheten och ökat det operativa fokus på stabila, reglerade marknader, främst i Amerika, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Under processen har Catena Media sålt tillgångar för totalt 76 miljoner euro. Dessa intäkter kommer att stärka Catena Medias balansräkning och möjliggöra betydande återbetalning av skulder.

I augusti 2023 uppgav bolaget också att årliga besparingar på 3,8-4,2 miljoner euro skulle uppnås inom ramen för översynen.

Catena Media uppger också att omställningen av verksamheten speglar bolagets övertygelse om att stabila, reglerade marknader erbjuder det bästa ramverket för långsiktigt engagemang och hållbar tillväxt över tid. Idag är dessa marknader främst koncentrerade till Nordamerika, vilket kommer att vara fokuspunkten för koncernens tillväxtstrategi framöver.

"De avyttringar vi har gjort har förbättrat vår finansiella ställning avsevärt, och nu rationaliseringsprocessen är klar, vi kan ägna alla våra resurser och uppmärksamhet åt att ta vara på den långsiktiga tillväxtmöjlighet vi ser framför oss", säger vd Michael Daly i en kommentar.

Avyttringar under processenIntäkter från avyttring, miljoner euro
AskGamblers45,0
Italy19,8
UK/Australia6,0
Other5,2
Totalt76,0
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER