Bildkälla: Stockfoto

Catena Media rapporterar starka preliminära Q3-siffror - men ebit tyngs av nedskrivningar

Catena Media har släppt sina preliminära siffror för det tredje kvartalet. Affiliatebolaget uppvisar en stark tillväxt för både intäkter och resultat.

Intäkterna förväntas uppgå till 33,1 miljoner euro (24,9), en ökning på 33 procent från året innan. Organiska tillväxten estimeras till 23 procent, eller 34 procent exkluderat för en reglerade iGaming-marknaden i Tyskland. Särskilt bra gick bolaget i Nordamerika där intäkterna ökade med cirka 124 procent.

Justerad ebitda förväntas komma in på 16,0 miljoner euro (12,0), vilket ger en justerad ebitda-marginal på 48 procent (48).

Rörelseresultatet kommer enligt Catena Media att tyngas med icke-kassapåverkande nedskrivningar av immateriella tillgångar på 49,4 miljoner euro, i enlighet med IAS 36.

”Det tredje kvartalet var ett exceptionellt kvartal där septemberintäkterna kom att utgöra ett nytt all-time-high för månadsintäkter. Detta var resultatet av vår strategiska investering i organisk utveckling, särskilt i Nordamerika, och stöddes av två förvärv nyligen i USA samt öppningen av iGaming-marknaden i Arizona” säger vd Michael Daly.

Catena Media släpper sin fullständiga rapport den 17 november.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER