Bildkälla: Stockfoto

CD Projekt Red utvecklar nya spel inom Witcher och Cyberpunk, satsar på ny franchise

Den polska spelutvecklaren CD Projekt Red, känd för bland annat Witcher-serien, håller på att utveckla nya spel inom detta område men också Cyberpunk. Därutöver har bolaget lanserat en ny stor franchise vid namn Hadar. Det framgår av en strategiuppdatering.

De nya spelen utvecklas internt.

Inom Witcher-serien har bolaget redan sagt att det jobbar på en trilogi där första spelet kommer heta Polaris. Nu uppges det att spelen kommer att släppas över en sexårsperiod och att det andra och tredje spelet kommer att förlita sig på den tekniska grunden för Polaris. Detta uppges "effektivisera utvecklingen och göra det möjligt för studion att fokusera på att förverkliga sin kreativa vision".

Därutöver har CD Projekt också tillkännagivit Witcher-spelet Canis Majoris som utvecklas av en extern studio.

“Detta är den första produkten som utvecklas utanför koncernen. Detta innebär dock inte att dess kvalitet kommer att ligga efter våra egna produktioner. Tekniskt sett kommer den att baseras på Unreal Engine 5, tillsammans med den verktygslåda som skapats för Polaris”, säger vd Adam Kicinski.

Vad gäller Cyberpunk har nästa spel inom denna serie fått kodnamnet "Orion" och kommer att utvecklas av en ny studio i Boston jämsides den befintliga i Vancouver. Enligt Kicinski har arbetet på Orion ännu inte startat.

När det kommer till Hadar twittrar bolaget att projektet "befinner sig i de tidigaste stadierna av den kreativa processen, vilket innebär att vi inte utvecklar något spel än, utan arbetar enbart med grunden för denna nya miljö".
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER