Bildkälla: Stockfoto

Cevian är ny storägare i Aviva, Gardell ser potential för aktien att nästan dubblas

Svenska aktivistinvesteraren Cevian Capital har köpt 195 miljoner aktier och äger nu 4,95 procent av aktierna i det brittiska försäkringsbolaget Aviva. Det rapporterar Financial Times och Bloomberg News.

Cevian blir därmed bland de tre största aktieägarna och planerar att arbeta för att sänka bolagets kostnader och öka avkastningen för aktieägarna.

Avivas kostnader "går redan i rätt riktning", men det finns potential att vara mer ambitiös och målet är kostnadsbesparingar på "minst 500 miljoner pund", år 2023, kommenterar Christer Gardell, managing partner på Cevian för Bloomberg.

Christer Gardell säger att med rätt strategi kan Avivas aktie nå 8 pund, vilket är nästan dubbelt upp mot stängningskursen på 4,11 pund på Londonbörsen igår. Utdelningen skulle i så fall kunna höjas till 45 pence per aktie, vilket är ungefär dubbelt så högt som idag, säger Gardell.

Aviva är Cevians tredje stora investering i den brittiska försäkringsbranschen, efter investeringar i RSA Insurance Group och Old Mutual.

Aviva har sålt sin icke-brittiska verksamhet, vilket välkomnats av aktieägarna och aktien har stigit med drygt 25 procent hittills i år.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER