Bildkälla: Stockfoto

Citi-strateger upprepar övervikt för amerikanska och brittiska aktier

Strateger vid investmentbanken Citi upprepar rekommendationen om övervikt för amerikanska och brittiska aktier, medan neutral rekommendation rekommenderas för utvecklingsländer och Europa. Undervikt rekommenderas för aktier i Japan och Australien. Det skriver Investing.com.

Sammantaget för globala aktier spås MSCI AC World, som ofta används som en mätare för globala aktier, stiga med 18 procent till slutet av 2023. Samtidigt flaggar Citi-strategerna för "betydande" risker som globala aktier står inför. Sammantaget är aktievärderingarna mer attraktiva efter de senaste årens förändringar, men investerarna bör vara mer selektiva.

Likt kollegor i andra stora analysfirmor anser strategerna också att vinstprognoserna är för höga. Konsensus talar för en vinsttillväxt på 10 procent för MSCI AC World i år följt av 6 procent nästa år. Citi räknar till exempel med en nedgång på 5 procent år 2023.

På sektornivå höjer Citi IT till övervikt, givet attraktiva värderingar, och man är också fortsatt positiv till finanssektorn.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER