Avtalet, som presenterades för ett par veckor sedan, innebär att att Astrazeneca kommer att använda Göteborgsföretagets gradientteknologi som en del av MSCA-ITN Network, V. A Cure. V.A Cure är ett Horizon 2020-finansierat projekt som syftar till att avslöja kärnmekanismer för vaskulära anomalier och att utnyttja denna information för att skapa nya terapier för kärlsjukdomar. Teknologiskt innebär detta en breddning för det Spotlight-noterade bolaget.
“Vi kommer att få vår teknologi verifierad inom ett jättestort område som kärlsjukdomar. Det är naturligtvis väldigt stort för oss. Lärdomarna som vi får fram kan vi också använda i vårt eget projekt för broskskador, StemCART”, säger Sundh.
Formellt är det en forskare på Astrazeneca som nu kommer att använda bolagets teknologi. Några finansiella detaljer har företaget inte gått ut med.
När ett resultat av projektet kan presenteras har Cline Scientific inte angett. Sundh bedömer att affären kommer att leda till att fler aktörer i branschen får upp ögonen för företagets teknik.
“Det är väldigt långa säljcykler för oss när vi skall nå ut med vår teknik. Det här underlättar såklart diskussioner för oss. Det är ett jättestort bolag som nu visar en nyfikenhet kring tekniken och väljer att gå vidare. Jag vill också betona att det även är viktigt i vår egen utveckling. Alla lärdomar från detta kommer vi även att ha nytta av i vår egen utveckling”, säger han.
Cline har nyligen stärkt teamet kring StemCART och bolaget arbetar även vidare med CellRACE, bolagets cancerdiagnostikprodukt. Just nu testas och förfinas prototypen. Parallellt arbetar man med patentering.