Bildkälla: Stockfoto

Coinbase bekräftar planer på direktnotering

Kryptobörsen Coinbase bekräftar nu att det tänker ansöka om direktnotering i inskickade dokument till den amerikanska finansinspektionen, SEC.

Coinbase uppger att man tänker sälja A-aktier. Bolaget har två aktieslag, A och B. Bolaget anger inte hur många aktier som ska erbjudas eller till vilken teckningskurs.

Coinbase finns sedan 2012 och erbjuder handel med kryptovalutor som bitcoin och ether. Dessa upplevde ett stort rally i fjol och handlas på fortsatt höga nivåer även under 2021.

Coinbase själva hade ett riktigt starkt 2020. Intäkterna ökade till 1,14 miljarder dollar från 483 miljoner dollar året innan. Det ledde till att bolaget kunde uppvisa en nettovinst på 322 miljoner dollar mot en förlust på 30 miljoner dollar 2019.

Direktnotering är när marknaden från första handelsdagen prissätter aktien, utan en traditionell teckningskurs. Metoden behöver inte ta hjälp från investmentbanker med att hitta köpare till stora poster eller sätta introduktionskursen. För sin möda får bankerna i gengäld en avgiftssumma från det listade bolaget.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER