Bildkälla: Stockfoto

Corsair Gaming ökar sex procent efter flera köprekar

Det nyligen börsnoterade Corsair Gaming, som levererar datortillbehör, stiger sex procent i förhandeln i USA efter framförallt en köprekommendation och ny "street high"-riktkurs från investmentbanken Goldman Sachs. Det rapporterar Seeking Alpha.

Analysen sker mot bakgrund av en uppdatering från bolaget. Man förväntar sig nu högre lönsamhet åren framöver, drivet av en bättre produktmix och sekulära trender som coronapandemin eldat på.

Enligt Goldman Sachs har bolaget ett starkt varumärke, en produktbredd och en stark marknadsposition, vilket bör driva långsiktig tillväxt. Goldman Sachs har en riktkurs på aktien om 32 dollar, jämfört med dagens cirka 20 dollar.

En annan investmentbank som ställer sig positiv till aktien är Barclays. Enligt Barclays utgör Corsair en intressant exponering mot gamingindustrin som inte är lika "hit-driven" som den exponering som erbjuds via traditionella spelförläggare.

Barclays har rekommendation övervikt på aktien med riktkurs 24 dollar. Investmentbankerna Baird, Stifel, Cowen och Credit Suisse har också tagit upp bevakning på aktien med motsvarande köprekommendationer.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER