I samarbete med Crunchfish

Crunchfish satsar på Indiens gigantiska marknad för mobila betalningslösningar

Crunchfish som utvecklar interaktionslösningar för mobil betalning, har siktet inställt på Indien, världens mest snabbväxande mobilbetalningsmarknad. Den exploderar just nu efter att indiska regeringen infört noll-taxa på mobila realtidbetalningar.

Övergången från ett kontantsamhälle till mobila betalningar kommer att gå ännu snabbare. Crunchfish med sina innovativa interaktionslösningar, som även stöder transaktionen när varken betalaren eller mottagaren är uppkopplad mot betaltjänsten, står inför ett massivt genombrott.

Under de kommande fem åren ska 50 miljoner indiska handlare digitaliseras för att kunna erbjuda sina kunder möjlighet att betala med mobilen. Crunchfish siktar på att bli att dess interaktionslösningar blir standard i världens mest snabbväxande marknad för mobila betalningar i ett land med 1,4 miljarder människor, vilket utgör 18 procent av världens befolkning.

− Indien utgör en mycket stor och dynamisk marknad för mobila betalningslösningar. Landet ställer om från ett kontantsamhälle till att betala digitalt i raketfart och tillväxttakten för realtidbetalningar är extremt hög, över 7 procent tillväxt i månaden, eller över 100% på årsbasis. Vi har redan träffat alla ledande spelare i marknaden och kan glädjande konstatera att våra innovativa interaktionslösningar adresserar verkliga behov i marknaden, säger Joachim Samuelsson, VD för Crunchfish.

Astronomisk volymaffär

De flesta av Indiens 60 miljoner handlarna tar idag bara emot kontanter. Den indiska regeringen pressar dock på för att digitalisera betalningarna i landet och bara tre år efter att mobila realtidsbetalningar lanserats, genomfördes 1,3 miljarder transaktioner bara under december 2019. Utvecklingen kommer nu gå ännu snabbare eftersom regeringen efter årsskiftet förbjuder betaltjänsterna att ta några transaktionsavgifter av handlarna för realtidsbetalningar. Realtidsbetalningarna kommer inom kort att dominera betalmarknaden och ersätta kontanterna.

Crunchfishs intäktsmodell baseras på att de debiterar en månatlig abonnemangsavgift per handlaraccess till betaltjänsten. Handlarna kan välja mellan att enbart abonnera på Crunchfish mjukvara som möjliggör smidiga mobila realtidsbetalningar mellan betaltjänstens personapp och handlarapp eller alternativt koppla personappen till handlaren kassa via Blippits appterminal.

− Vi erbjuder en prisvärd interaktionslösning som passar alla handlare. Vår affärsmodell på den indiska marknaden är definitivt en volymaffär. Handlaren betalar inte längre någon transaktionsavgift för realtidsbetalning, utan via betaltjänsten tänker vi, beroende på interaktionslösning, debitera mellan 10 och 200 kronor i månaden per accesspunkt till betaltjänsten. Givet att det finns 60 miljoner enskilda handlare i Indien och många med multipla accesspunkter till betaltjänsten så är intäktspotentialen astronomisk för Crunchfish, säger Joachim Samuelsson.

Crunchfish för diskussion med alla nyckelaktörer

Crunchfishs bearbetning av den Indiska marknaden inleddes sommaren 2019, då bolaget skrev avtal med Vijay Raghunathan, en erfaren affärsman med 30 års erfarenhet av betalningar på den indiska marknaden, att vara Crunchfishs lokala representant i Indien. Genom hans utmärkta kontakter har Crunchfish redan träffat alla nyckelaktörer på landets betalmarknad.

− I Sverige har vi Swish, som är den ledande och enda appen för realtidsbetalningar. I Indien finns en öppen realtidbetalningsplattform där 120 olika appar konkurrerar med varandra. Tre företag dominerar den indiska marknaden för realtidsbetalningar: PayTM, GooglePay och PhonePe. Vi siktar på att driva den lokala interaktionen för samtliga dessa betalappar, säger Joachim Samuelsson.

Friktionsfri betalning offline

Crunchfishs interaktionslösningar för mobila betalningar står inför ett genombrott på den indiska marknaden. Vi erbjuder smidiga interaktionslösningar för alla typer av kassaterminaler och betalappar hos handlaren. 

− Vi erbjuder även offline-betalning, när betalaren och/eller mottagaren saknar uppkoppling till betaltjänsten. Betalningen kommer ändå alltid fungera friktionsfritt i själva betalögonblicket eftersom vi har gjort oss oberoende av nätuppkopplingen. I en marknad som Indien, där internetuppkopplingen många gånger kan vara opålitlig, utgör denna patentsökta innovation en stor konkurrensfördel, avslutar Joachim Samuelsson.

Det här är en sponsrad artikel framtagen i samarbete med Crunchfish. Sponsrade inlägg är en del av Börsvärldens annonserbjudande. Om du med anledning av våra sponsrade inlägg önskar att komma i kontakt med oss, vänligen skriv till IR@borsvarlden.com.

Börsvärldens nyhetsbrev
Annonser