Den främsta upptäckten var att ett högt upptag av uPar-Pet hade en 8,5 gånger sämre prognos avseende återfallsfri överlevnad. Dessutom vid jämförelse med vanliga prognostiska markörer (Fdg-Pet, TNM-stadium och p16-status) i en multivariat analys, förblev bara uPar-Pet signifikant.
Detta får studiens författare att dra slutsats att uPar-Pet potentiellt kan vara värdefull vid planering av behandling och uppföljning hos patienter med huvud- och halscancer, står det.
"Vi är glada över de positiva data från fas II-studien i huvud- och halscancer med uTrace-teknologin som har publicerats av forskare från Rigshospitalet. Först och främst understryker resultaten att uPar-Pet är en plattformsteknologi som kan användas över flera cancertyper. Vi förväntar oss dessutom att uTrace inte bara är värdefullt för planering av terapi och uppföljning, utan det kan också bli en komplementdiagnostik för användning av uTreat i huvud- och halscancer. Curasight kommer nu att ta hänsyn till den publicerade informationen när vi uppdaterar vår strategi under de kommande månaderna. Men eftersom huvud- och halscancer är en vanlig cancertyp är marknadspotentialen för att gå in i denna indikation uppenbarligen mycket stor", säger vd Ulrich Krasilnikoff.