Bildkälla: Stockfoto

Dagens industri: Djupdykning i dataspelsbolagen - "Den här aktien ser billig ut"

Dagens industri: Djupdykning i dataspelsbolagen - "Den här aktien ser billig ut"

Dagens industri har gjort en djupdykning i dataspelsbolagen och funnit en aktie som fortfarande ser billig ut. 

Det är THQ Nordic som nyligen breddat verksamheten genom köpet av tyska Koch Media.

Motiveringen till den billiga prislappen kommer vid en jämförelse med branschkollegan Paradox. Det är värderingen i förhållande till fjolårets omsättning som skiljer bolagen åt markant. Medan den är drygt 3 gånger för THQ, justerat för Koch-förvärvet, är motsvarande siffra för Paradox på över 16 fjolårets omsättning. 

Paradox med ett börsvärde på 13 miljarder kronor bedöms samtidigt som värt ett köp endast om man är långsiktig.

Di lyfter fram att företagsvärdet i förhållande till rörelseresultatet, ev/ebit, är nära 40 och p/e-talet strax under 50 mätt på fjolårsvinsten. I ett nu mer volatilt börsklimat är fallhöjden stor i Paradox. Därför rekommenderar man ett köp i Paradox endast med en investeringshorisont på 3-5 år. På ett års sikt bedöms aktien redan i nuläget vara fullvärderad.

[widget_subscribe]

Det sista bolaget som Di gått igenom är Starbreeze som förra året uppvisade en storförlust. Bolaget har också aviserat en nyemission och mycket av förhoppningen om trendvändning ligger i slutförandet av spelet Overkill’s The Walking Dead. Det är tänkt att nå marknaden hösten 2018.

”För den våghalsige investeraren kan Starbreeze vara värd en chansning, blir Overkill’s The Walking Dead en hit kan det bli en häftig vändning för aktien. Men det ska i så fall ses som en lottsedel där insatserna inte bör vara för stora”, skriver Di.

Källhänvisning Di.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER