Bildkälla: Stockfoto

Dagens industri tipsar om hur man kan handla Atlas Copcos avknoppning av Epiroc

Dagens industri tipsar om hur man kan handla Atlas Copcos avknoppning av Epiroc

Ulf Petersson på Dagens Industri tipsar om hur man kan handla Atlas Copcos avknoppning av Epiroc, där han med hänvisning till tidigare mönster tror att en god börsutveckling väntas för det nya börsbolaget medan Atlas Copco kommer gå sämre.

Tidningen delger att uppdelningar brukar ha rejält kursdrivande effekt. Av de fem bolagen BB Tools, Addtech, NCC, SCA och Getinge som har delats upp senaste två åren har de nya börsbolagen stigit med i genomsnitt 42 procent. Det är klart bättre än Stockholmsbörsen som de senaste två åren har stigit med 17 procent.

NCC:s bostadsutvecklingsbolag Bonava är det enda av de nya bolagen som inte har ökat i värde som handlas till samma kurs som när man börsnoterades för två år sedan.

Däremot går det sämre för bolaget som knoppar av. Exempelvis Getinge och Essity (gamla SCA) har backat efter avknoppningar.

Avslutningsvis skriver tidningen att om man vill spekulera i detta mönster ska man köpa Atlas Copco inför onsdagen och sälja nästa dag samtidigt som man behåller Epiroc-aktierna.

Länkar och källor:

www.di.se

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER