Bildkälla: Stockfoto

Danska hotellportalen Nustay går till börsen för att konkurrera med giganterna

Om man blir medlem i samma klubb som sina största konkurrenter och nämns av Forbes som ett hot mot exakt dessa så är det dags att satsa på tillväxt. Det anser i alla fall den danska hotellbokningsportalen Nustay, som ska noteras på Spotlight Stock Market i mars.

Annons

- Vi har planerat för en börsnotering länge, men sedan september har vår tillväxt i det närmaste exploderat. Så det var nu det skulle göras något, säger vd Mathias Lundø Nielsen i en intervju med Finwire.

Den 29-åriga serieentreprenören får ofta frågan om hur Nustay särskiljer sig från Hotels.com eller Booking.com. Det korta svaret är att den danska sajten är cirka 30 procent billigare än sina konkurrenter i åtta av tio sökningar, säger han.

Nustay har utvecklat en egen teknologi och plattform och är därför en självständig Online Travel Agency, OTA, i motsats till de flesta mindre konkurrenter - som generellt sett hyr in sig på andras plattformar. Enligt vd:n spelar Nystay därför i en annan liga, då den danska startupen har friheten att sätta priserna så lågt som man vill.

Förra hösten ingick Nustay ett avtal med Google Hotel Ads, som har hjälpt till att lyfta tillväxten. Med 8 600 bokningar bara i januari har bolaget redan en omsättning i nivå med hela fjärde kvartalet 2018.

- Det är inte särskilt många som blir upptagna i Google Hotel Adds. Det är stora spelare som Booking.com, Hotels.com - och nu Nustay, säger Mathias Lundø Nielsen från Kiev, där bolagets support och utvecklingsteam sitter.

Det är också här som det i första skedet ska anställas fler personer, men nästa steg är att rekrytera mer marknadsföringspersonal till kontoret i Köpenhamn, där ledningen och specialister också sitter.

- Först och främst ska pengarna från noteringen användas till marknadsföring så att vi kan lyfta omsättningen, säger vd:n.

Bolaget, som under senaste året har blivit omnämnt i en artikel i Forbes Magazine tillsammans med kanadensiska Hopper som ett potentiellt hot för spelare som Expedia, har 1,5 miljoner hotell i sin regi, vilket är fler än Hotels.com men färre än Booking.com.

Inom 12 månader från noteringen förväntar sig bolaget att uppnå en omsättning på över 4 miljoner danska kronor. Inom två år från noteringen siktar bolaget på över 10 miljoner kronor i omsättning. Nustay räknar även med att det fria kassaflödet ska vara positivt i 2019.

- Vi har redan fått in 12 miljoner kronor i nyemissionen, vilket är det dubbla mot vad vi hade räknat med vid nuvarande tidpunkt, säger Mathias Lundø Nielsen.

Nustay, som siktar på att ta in totalt 21,3 miljoner danska kronor vid noteringen, börjar handlas på Spotlight den 22 mars.

Börsvärldens nyhetsbrev
Annonser