Bildkälla: Stockfoto

Danske Invest Lux Europe High Dividend steg i linje med jämförelseindex, räknar med att minska exponeringen något i år

Danske Invest Lux Europe High Dividend steg i linje med jämförelseindex, räknar med att minska exponeringen något i år

Danske Invest Lux Europe High Dividend ökade 4,2 procent under februari, i linje med sitt jämförelseindex. Det framgår av en månadsrapport.

Aktiemarknaden fortsatte den positiva trenden under månaden och har nu återtagit större delen av det förlorade värdet under det sista kvartalet i fjol. Avkastningen inom High Yield var mer eller mindre i linje med marknaden.

Finanssektorn överavkastade med AXA, DNB och KBC som lämnade starka kvartalsrapporter och ökade 9-10 procent.

Däcktillverkaren Michelin kunde också presentera en stark rapport vilket fick aktien att rusa 13 procent på rapportdagen men fortsatte i positivt territorium även därefter.

"Detta visar hur låga förväntningar som marknaden hade på cykliska bolag" skriver förvaltarna i en kommentar.

Bästa portföljaktie var AstraZeneca som överraskade positivt både med kvartalsvinsten och sin guidning.

Tre aktier med sämst utveckling var Proximus, Swisscom och Sanofi som tappade mellan 3-5 procent trots hyfsade rapporter från de två sistnämnda.

Förvaltarna tog in Continental i portföljen som ses som ett högkvalitativt innehav. Bolagets däckdivision bidrar med 43 procent av bolagets vinst. Efter vinstvarningen i fjol så har värderingen av aktien kommit ner och betraktas som billig av förvaltarna.

Under månaden avyttrade förvaltarna Proximus helt och minskade även sin exponering i försäkringsbolaget Gjensidige Forsikring.

Förvaltarna nämner att marknaden har återhämtat sig snabbt men att cykliskt har fortsatt uppsida om ett handelsavtal mellan USA och Kina uppnås. Defensiva aktier erbjuder lägre potential men samtidigt lägre risk.

Fonden bibehåller sin opportunistiska hållning framgent, men räknar med att minska sin exponering något under året.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER