Bildkälla: Stockfoto

Den första ESG-fokuserade ETF:en för guldgruvsbolag lanseras av AuAg Fonder

AuAg Fonder har i ett pressmeddelande släppt ytterligare detaljer angående den ETF som Finwire rapporterade om under gårdagen. Fonden kommer att heta AuAg ESG Gold Mining UCITS ETF och premiera guldgruvebolag med en låg ESG-riskranking, vilket enligt fondbolaget kommer att bidra till att göra guldgruvesektorn mer ESG-vänlig.

Fonden kommer att bestå av en likaviktad portfölj med 25 guldgruvebolag. Likaviktningen hjälper till att undvika koncentrationsrisker i det större guldgruvbolagen. Fondens totala kostnad kommer att ligga på 0,6 procent.

"Vi är glada att kunna lansera AuAg ESG Gold Mining UCITS ETF för den ESG-medvetna investeraren som gör det möjligt att investera i bolag som utvinner guld med en aktiv ESG inriktning. Gruvdrift är en bransch som har sett stora förbättringar i alla aspekter av ESG, men standarder varierar mellan regioner och företag. ESGO hjälper investerare att investera i guldgruvbolag med de bästa ESG-egenskaperna och investera i sektorn mer ansvarsfullt", säger Eric Strand som är vd för AuAg Fonder.

Vidare skriver Strand att lanseringen är nästa stora steg för AuAg Fonder som en del i bolagets fokus på ädelmetaller och grundämnen för grön teknik.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER