Bildkälla: Stockfoto

Det finns stor potential i att satsa på frontier markets enligt Tundras förvaltningschef Mattias Martinsson

Det finns stor potential i att satsa på nya tillväxtmarknader enligt Mattias Martinsson som är förvaltningschef på Tundra Fonder. Det rapporterar Privata Affärer.

Martinsson säger att efter presidentvalet har emerging markets noterat inflöden men på de nya tillväxtmarknaderna så kallade frontier markets har inflödena ännu inte materialiserats.

"Det är hög tid att satsa på mindre tillväxtmarknader dit blickarna inte vänts än. Jag räknar med en årsavkastning på minst 8-12 procent efter att de underpresterat länge. Satsningen bör göras innan det sker massiva inflöden och med lång placeringshorisont. De borde komma snart eftersom vi inte sett de inflöden som varit till tillväxtmarknaderna de senaste 3-4 månaderna då dessa länder brukar vara lite svansen på dem", kommenterar förvaltningschefen.

De marknader Martinsson särskilt lyfter fram är Vietnam och Pakistan. Vietnam tror han kommer att bli allmän egendom i de flesta portföljer då landet siktar in sig på att bli som Sydkorea. Den pakistanska börsen har många välskötta bolag med en god vinsttillväxt. Börsen framstår som attraktivt värderad, landet har även en reforminriktad regeringen vilket Martinsson tror kommer att leda till kapitalinflöden och en stabilare valuta.

"Deras aktiemarknader har återhämtat sig mycket sedan i mars, men det är nästan helt styrt av lokala investerare. De har gett 15-20 procent under börssnittet de senaste fem åren och det är inte inprisat att flödena ska komma än, vilket gör det till ett bra läge att gå in. När trendskiftet för de stora tillväxtmarknaderna sprider sig hit kan det bli spännande", kommenterar Martinsson angående frontier markets.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER