Bildkälla: Stockfoto

Disney+ kommer nå 194 miljoner prenumeranter år 2025 - analytiker

Walt Disneys relativt nya streamingtjänst Disney+ kommer vara uppe i 194 miljoner prenumeranter år 2025, enligt analytikern Simon Murray på Digital TV Research. Det rapporterar Hollywood Reporter.

Det markerar en ökning från den senaste uppskattningen i september på 172 miljoner, men är ned från ett tidigare estimat om 202 miljoner.

Disney+ förväntas addera 112 miljoner prenumeranter mellan 2020 och 2025, vilket medför att slutsiffran landar på 194 miljoner. Detta samtidigt som Netflix tros öka sin prenumerationsbas med 73 miljoner till 274 miljoner totalt år 2025.

Amazon bedöms bli trea på marknaden med 167 miljoner prenumerationer samma år, klart före HBO Max och Apple TV+.

Murray förklarar att det verkar ske en snabb avmattning i prenumerationstillväxten i flera länder för Disney+. Detta efter en imponerande lansering.

Streamingtjänstens starka tillväxt drivs framförallt av USA och Indien. I USA har mycket av den initiala tillväxten kommit från det faktum att Disney+ bundlats ihop med ESPN+ och Hulu. I Indien täcker man cricket, vilket bidragit till tillväxten där. Dessa marknader förväntas stå för nästan hälften av prenumerationsbasen per 2025.

I termer av intäkter tror Murray att Netflix kommer nå 37 miljarder dollar år 2025, medan Disney+ väntas generera 13 miljarder dollar. Intäktsgapet som är större än skillnaden i totala prenumerationer beror på att Disney+ har lägre genomsnittlig intäkt per användare på utvecklingsmarknader.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER