Bildkälla: Stockfoto

DNB spår köpsug vid notering av Atlas Copco-avknoppningen Epiroc

DNB spår köpsug vid notering av Atlas Copco-avknoppningen Epiroc

Verkstadsbolaget Atlas Copco handlas idag exklusive rätt till avknoppningen Epiroc och backar i skrivande stund drygt 25 procent, eller 93,40 kronor aktien. Epiroc noteras den 18 juni och kommer inte att ingå i OMXS30-index.

DNB spår att efterfrågan på Epiroc-aktier från inhemska investerare kommer att vara god vid noteringstillfället och att det därmed finns bra ingångar då indexföljare och ETF:er kan bidra till ett forcerat säljtryck.

DNB ser avknoppningen som ett investmentcase med en spännande potential och värderar aktien till 98 kronor styck medan Carnegie ser ett fair value för Epiroc-aktien om 101 kronor styck.

Förutom en stabilitet i rörelseresultatet som är 'bäst i klassen' tror DNB att de positiva nyckelfaktorerna är flera, bland annat bolagets exponering mot en återhämtning i gruvindustrin. Analysfirman ser också stöd i form av potentiella förvärv och sammanslagningar, något som diskuterades på kapitalmarknadsdagen, vilket skulle kunna addera 3-4 kronor per aktie och år, skriver de.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER