Bildkälla: Stockfoto

DNB:s analyschef pekar ut verkstadsbolag och Embracer som intressanta investeringsmöjligheter - Di

I en intervju med Dagens Industri lyfter DNB:s globala analyschef Christer Magnergård fram verkstadsbolag och Embracer som attraktiva placeringar.

Han diskuterar kring recession och förklarar att börsen ofta tar ut oro i förskott, varför det kan vara för sent att köpa när en recession redan är ett faktum. "En gammal tumregel är att man ska köpa SKF första kvartalet med negativ tillväxt. Det brukar vara någon form av botten", säger analyschefen.

Nästa vecka drar den svenska rapportperioden igång på allvar och först ut är verkstadsbolaget Sandvik. "Jag tror vi kommer fortsätta se verkstadsbolagen leverera. Trots den avmattningen vi ser så tycker jag många av verkstadsbolagen är attraktivt värderade. De som kommer vara förlorarna kommer vara bolagen som är konsumentrelaterade", spår Christer Magnergård.

Vidare tycker Magnergård att man ska börja titta på nedtrycka tillväxtaktier och nämner Embracer. Spelbolaget kommer att byta lista från First North till Nasdaq Stockholm i slutet av andra halvåret, vilket han tror kommer att "attrahera internationella investerare på ett helt annat sätt".
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER