Bildkälla: Stockfoto

'Dollarn bör stärkas' - Aktie-Ansvar Multistrategi minskade 1,0 procent i juli

Fonden Aktie-Ansvar Multistrategi minskade 1,0 procent i juli, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 4,8 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 10,4 procent och är därmed sämre än index som har minskat 6,0 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Dollarn fortsatte falla i juli och handlas nu på den lägsta nivån på över två år mot både kronan och euron. Förvaltaren Peder Du Rietz kommenterar.

"Flera artiklar har publicerats under den senaste månaden där dollarns status som världens reservvaluta ifrågasätts. Den snabba ökningstakten i Feds balansomslutning sen i mars har motiverat allt fler att placera i ädelmetaller. Guld är upp 34 procent sen årsskiftet och 40 procent sen botten i mars. Motsvarande siffror för silver är 50 respektive 127 procent! Sentimentet är extremt (negativt dollarn) på många sätt. Kronans styrka är något förbryllande då den i vanliga fall handlas i linje med valutor i tillväxtmarknader, men dessa har knappt rört sig. I ett mer positivt scenario för världsekonomin bör tillväxtmarknadsvalutor gynnas mest. Istället har kronan (och euron) rört sig i isolation, vilket inte känns långsiktigt hållbart. Dollarn bör åtminstone kortsiktigt stärkas här".

De underliggande fonderna hade följande avkastning;
Graal Aktiehedge steg med 0,2 procent,
Aktie-Ansvar Kvanthedge sjönk med 3,0 procent,
Aktie-Ansvar Räntestrategi steg med 0,4 procent och
Aktie-Ansvar Saxxum Aktiv föll med 3,4 procent.


Aktie-Ansvar Multistrategi, %juli, 2020
Fond MM, förändring i procent-1,0
Index MM, förändring i procent-4,8
Fond i år, förändring i procent-10,4
Index i år, förändring i procent-6,0
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER