Bildkälla: Stockfoto

E-handelsbolaget THG rasar på Londonbörsen i volatil handel

Brittiska e-handelsbolaget THG (tidigare The Hut Group), rasar i volatil handel efter att bolagets investerarpresentation på tisdagen tagits emot kallt av marknaden. Emellertid menar THG att man inte ser någon anledning till aktieraset. Det skriver Reuters.

Aktien har rasat mer än 60 procent sedan toppen i slutet av september i år och har de senaste dagarna tappat över 40 procent under hög volym. Investerare var besvikna över bristen på ekonomiska detaljer om bolagets Ingenuity-enhet, säger analytiker.

"Vi tror att företaget missade möjligheten att presentera tillfredsställande ytterligare statistik och detaljerade avslöjanden som investerarna hoppades på", uppgav en analytiker från JP Morgan.

THG uppgav i maj att man hade planer på att knoppa av Ingenuity till ett separat företag, där Softbank skulle ha en option att injicera ytterligare 1,6 miljarder dollar, något som skulle värdera enheten till 6,3 miljarder dollar. Värdet på hela THG är i dagsläget cirka 4,8 miljarder dollar, skriver Reuters.

THG noterades förra året i vad som blev årets största notering på Londonbörsen.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER