I SAMARBETE MED SVENSKA FRIBREVSBOLAGET
Bildkälla: Svenska Fribrevsbolaget

Efter riksbankens höjning - här är dolda avgiften som många missar

Försäkringar Den svenska inflationen har legat historiskt högt under hela året och uppgick i augusti till hela 9%, den högsta uppmätta nivån sedan 1991. Nu väntar räntehöjningar och åtstramningar för hushållen samtidigt som många skär i sina utgifter för att få ihop ekonomin. Här är bortglömda avgiften som många svenskar kan sänka.

Under sommaren trädde en ny lag i kraft som utökar flytträtten för inaktiva pensionsförsäkringar, så kallade fribrev. Lagändringen medför att ett fribrev kan flyttas från en aktör till en annan, något som kan ge en bättre översikt, lägre avgifter och en högre framtida pension.

Kör en kostnadsfri pensionsanalys här!

"I nuvarande ekonomi är det många som ser över sina utgifter och sparar där det går. Restaurangbesök blir matlåda och utlandssemester kanske blir en utflykt på hemmaplan istället. Samtidigt dras vi med många dolda avgifter, som ligger och tickar i bakgrunden utan att vi tar tag i dem. Avgifterna på pensionsförsäkringarna är en bit man inte får missa när man ser över sin ekonomi”, säger Mattias Fellenius, grundare av Svenska Fribrevsbolaget.

En tredjedel kan gå förlorad

“Idag är svenskarna duktiga på att jämföra offerter på hushållsarbete, villkor för lån och vardagstjänster som resor och hotell - men vi är dåliga på att jämföra villkoren för vårt pensionssparande. Villkoren varierar kraftigt och för de värst drabbade kan så mycket som en tredjedel av den framtida pensionen gå förlorad i avgifter. Därför behöver svenska folket agera”, fortsätter Fellenius.

“Det viktigaste är att skaffa sig kunskap. Har du fribrev? Om du har det, hos vilken aktör finns de och hur ser dina villkor ut? Kan du få bättre villkor någon annanstans? När man har svar på de frågorna så har man oftast en god grund för att fatta rätt beslut kring sin ekonomi”, avslutar Mattias. 

För den som inte har kunskapen finns nu en kostnadsfri tjänst för att samla och tydligt få översikt över vilka fribrev som just du har samlat på dig under din karriär.

Har du fribrev med höga avgifter? Ta kostnadsfritt reda på din situation

Svenska Fribrevsbolaget erbjuder en gratis sammanställning av dina fribrev, där du tydligt får koll på vilka fribrev du har och vilka villkor som gäller för dig.

  • Det är snabbt, enkelt och kostnadsfritt att komma i gång. Anmäl dig bara med BankID via SFB:s webbplats. Sammanställningen levereras till dig digitalt och du förbinder dig inte till någonting.
  • Vårt mål är enkelt: lägre avgifter och möjlighet till en högre pension för dig!

Svenska Fribrevsbolaget är ett modernt försäkringsbolag som kan ge dig högre pension genom att samla ihop dina fribrev och investera dem i rätt fonder för dig till låga fondavgifter.

www.svenskafribrevsbolaget.se.

 

 

Det här är en sponsrad artikel framtagen i samarbete med Svenska Fribrevsbolaget. Sponsrade inlägg är en del av Börsvärldens annonserbjudande. Om du med anledning av våra sponsrade inlägg önskar att komma i kontakt med oss, vänligen skriv till IR@borsvarlden.com.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER