I SAMARBETE MED ENAD GLOBAL 7
Bildkälla: Stockfoto

EG7 – Den nya svenska spelgruppen med fokus på tillväxt

EG7 – Den nya svenska spelgruppen med fokus på tillväxt

När de flesta spelutvecklare går ”all in” för att ta fram nästa megasuccé, gör EG7 tvärt om. Bolaget jobbar brett inom branschens alla vertikaler. Resultatet? Lägre risk och säkrare intäkter. Fortfarande är bolaget en doldis på finansmarknaden.

– Alla spelutvecklare vill naturligtvis skapa nästa Call of Duty eller The Witcher. Det vill självklart vi också. Men vi tror inte på att satsa allt på att utveckla ett eller två spel. Vi anser att möjligheter till succé är större om man jobbar brett, säger EG7:s vd och grundare Robin Flodin.

En diversifierad spelgrupp

EG7 står för Enad Global 7 och är en bolagsgrupp inom spelindustrin som täcker hela värdekedjan inom spelproduktion från koncept till konsument och är listad på Nasdaq First North. Namnet symboliserar att man är en sammanhållen enhet som verkar på alla sju kontinenter och gruppen består bland annat av Toadman Studios (tidigare Toadman Interactive) och Antimatter Games inom spelutveckling, Petrol inom marknadsföring, och Sold Out inom spelförläggning och distribution.

– Vi arbetar ständigt med att diversifiera vår affärsmodell och har nu lyckats bygga ihop ett fullservicekoncept inom spelproduktion, säger Robin.

Han förklarar att expansion inom värdekedjan inte bara handlar om att kunna marknadsföra och förlägga sina egna spel utan också om att sprida risk. Ett bolag med många av varandra oberoende intäktsströmmar blir mindre bundet av ett enskilt affärsområdes framgång. Det gör att EG7 nu kan finansiera sin spelutveckling med egengenererade kassaflöden.

Ett fullspäckat 2020

När EG7 noterades i slutet av 2017 hade bolaget 11 miljoner kronor i omsättning. 2020 räknar analytikerna med en omsättning mellan 500 och 700 miljoner. Denna enorma tillväxt är dels organisk men också förvärvsdriven.

– Just nu har vi ett enormt momentum och fortsätter att kontinuerligt utvärdera nya spännande förvärvsmöjligheter. Där många hade valt att luta sig tillbaka växlar vi istället upp, säger Robin Flodin.

Under 2019 förvärvades bland annat Antimatter Games, Petrol och Sold Out. Tanken är fortsättningsvis att bygga en stor spelgrupp där förvärv fortfarande spelar en viktig roll, men kärnan ligger fortfarande i spelutveckling som är en mycket viktig pusselbit för organisk tillväxt.

Under 2020 planerar också EG7 att lansera EvilvEvil, ett vampyrspel med stor emfas på samarbete spelare emellan. Bolaget äger 100% av intäkterna för titeln och är deras största egna spelproduktion hittills. Utöver detta förlägger Sold Out ett tio-tal spel, alla med en royalty på försäljningen, och Petrol arbetar kontinuerligt med marknadsföringskampanjer, både internt och externt.

Hög framtidstro

– Vi har verkligen arbetat hårt för att lägga den grund som är nödvändig för att kunna fortsätta växa i samma takt som vi har gjort de senaste åren och jag ser med tillförsikt fram emot året vi har framför oss, säger Robin med stor entusiasm.

På finansmarknaden är EG7 ännu en doldis. Men i takt med att bolaget växer lär detta förändras. Redan idag analyseras bolaget av Redeye och Erik Penser, som båda anser att bolaget är kraftigt undervärderat. Detta på en växande marknad, där spelbranschen idag omsätter 152 miljarder dollar per år vilket är mer än film- och musikbranschen tillsammans.

Det här är en sponsrad artikel framtagen i samarbete med Enad Global 7. Sponsrade inlägg är en del av Börsvärldens annonserbjudande. Om du med anledning av våra sponsrade inlägg önskar att komma i kontakt med oss, vänligen skriv till IR@borsvarlden.com.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER