Bildkälla: Stockfoto

Ej fulltecknad företrädesemission påverkar inte Acosense nämnvärt – 'kör på enligt plan'

Ej fulltecknad företrädesemission påverkar inte Acosense nämnvärt – 'kör på enligt plan'

Trots att Acosense företrädesemission inte fulltecknades ser instrumentföretagets vd Karl Nilsson i dagsläget inget behov för att välja bort något fokusområde. Dock kan försäljningsorganisationen komma att prioriteras, uppger han för Finwire.

Under tisdagen meddelade bolaget, som utvecklar instrument för processindustrin, att företrädesemissionen tecknades till 72 procent. Därmed får bolaget in 13,5 miljoner kronor av den totala summan på 18,7 miljoner kronor som efterfrågades.

Syftet med kapitalanskaffningen var att få pengar till marknadsföring, försäljningsorganisationen, övrigt rörelsekapital samt för att stärka balansräkningen.

Karl Nilsson ser i dagsläget inget större behov för prioriteringar.

- Kanske i så fall att en eventuell rekrytering på sälj skulle kunna få mer prioritet initialt, så att ökad försäljning kan minska en eventuell "stress" i slutet på planeringshorisonten. Men jag har inte hunnit lägga de planerna ännu varför detta är rena spekulationer, uppger han.

Acosense-chefen säger vidare att det hade "varit roligare att emittera ytterligare 1,3 miljoner aktier som vi ju hade utrymme för" men att han har all respekt för att det har varit svårt att nå ut med budskapet, trots att bolaget har gjort vad det kunnat på relevanta plattformar och events.

- Det finns helt enkelt många andra bolag som också är intressanta att investera i. Med det sagt så påverkar detta oss inte nämnvärt utan vi kör på enligt plan och jag får under hösten se över om vi behöver putsa lite på planerna, konkluderar han.

Om teckningsoptionerna från företrädesemissionen nyttjas fullt ut kommer ytterligare 5,4 miljoner kronor att tillföras.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER