Bildkälla: Stockfoto

Elekta håller kapitalmarknadsdag - bibehåller guidning för 2024/25

Medicinteknikbolaget Elekta håller idag sin kapitalmarknadsdag vid kontoret i Crawly i Storbritannien. Elekta ger där en uppdatering kring marknadsutvecklingen och framsteg kopplade till strategin ACCESS 2025, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Efterfrågan på Elektas produkter beskrivs ha stigit i takt med att cancerbördan har ökat och att det råder underskott av utbildade kliniker.

Vidare lyfts den nyligen lanserade mjukvarusviten Elekta ONE, som är designat för att öka produktiviteten och klinikernas behov av mer komplexa arbetsflöden och en mer individualiserad vård.

”Jag ser fram emot att använda vårt existerande momentum till att driva tillväxt och marginalexpansion, i enlighet med vår guidance för 2024/25”, säger Tobias Hägglöv, Elektas finanschef.

Dr. Alison Tree, ordförande för det internationella MR-Linac konsortiet, och radioonkolog som forskar kring fördelarna med hyperfraktionering vid strålbehandling på The Royal Marsden NHS Foundation Trust, beskriver de stora framsteg som möjliggjorts genom Unity och behandlingsresultaten så här långt.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER