Bildkälla: Stockfoto

Elsparkcykelbolaget Lime kommer vara beredda att gå till börsen när 'marknaden är redo'

Amerikanska elsparkcykelbolaget Lime kommer att vara beredda att gå till börsen när "marknaden är redo", säger bolagets vd Wayne Ting i en intervju med SvD Näringsliv. I fjol var bolaget tydliga med att bolaget skulle noteras under 2022, men idag låter det annorlunda.

– Vi tänker långsiktigt och det är full fart på våra interna förberedelser, men jag tror att alla företag är utelämnade till den makroekonomiska situationen. Vi ser till att vara redo att gå till börsen när marknaden är redo, säger den verkställande direktören.

Sektorkollegorna Bird, Voi och Tier har alla tvingats till besparingsåtgärder och uppsägningar av personal under sommaren, men Ting säger att man inte har några som helst planer på att avskeda folk. Vidare siktar bolaget på att bli lönsamma i år.

Gällande den stigande inflationen tror Wayne Ting att den kan verka i positiv anda för bolaget.

– Den höga inflationen påverkar så klart många vanliga familjer, men jag tror faktiskt att en del av det kan vara till hjälp för mikromobiliteten. Allt fler användare berättar för oss att höga energi- och transportkostnader är en anledning till att de väljer våra elsparkcyklar och elcyklar framför bilar, säger Lime-chefen.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER