Bildkälla: Stockfoto

Embracer gör ett flertal förvärv - bland annat varumärken kopplat till Sagan om Ringen

(Bolaget har korrigerat sitt pm och strukit en rad om den maximala köpeskillingen)

Gamingbolaget Embracer och dess dotterbolag presenterar idag fem förvärv i samband med delårsrapporten. Det handlar om Limited Run Games, Singtrix, Tuxedo Labs, Tripwire Interactive samt Middle-earth Enterprises som äger en stor varumärkeskatalog och globala rättigheter till filmer, dataspel, brädspel, merchandise, nöjesparker och pjäser som bygger på Tolkiens Sagan om Ringen-trilogin och Hobbit. Embracer har även gjort ytterligare en transaktion som inte är offentliggjord.

Totalt uppgår den initiala köpeskillingen till 6 miljarder kronor, varav 4,2 miljarder kontant, 1,3 miljarder i betalning om 12 månader och 0,5 miljarder i egna aktier. Den troliga tilläggsköpeskillingen uppgår till 2,2 miljarder kronor.

Den troliga totala köpeskillingen för förvärven uppgår till 8,2 miljarder kronor.

Förvärven bedöms bidra med 550-750 miljoner kronor till justerat ebit proforma under helåret 22/23, 750-950 miljoner under 23/24 samt 1 000 - 1 500 miljoner under 24/25.

"Idag blir Embracer en ännu bättre koncern. Jag är glad över att välkomna en fantastisk grupp entreprenörledda bolag till Embracer familjen och att utöka vår portfölj med några otroliga varumärken, inklusive Sagan om Ringen. Det är uppmuntrande att vår koncern har blivit en naturlig och prioriterad köpare av kreativa, växande och lönsamma bolag inom spel och underhållning. Vi har fört diskussioner med många av de entreprenörer som idag tillkommer i koncernen under mer än tre år. Detta understryker vikten av att ha ett långsiktigt perspektiv i utvecklingen av vår koncern," säger Lars Wingefors, grundare och vd i Embracer Group.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER