Bildkälla: Stockfoto

Evolutions vd oroas inte över global minimiskatt, men grålistningen av Malta är negativt

Live kasinoutvecklaren Evolutions vd Martin Carlesund väntar sig behålla en rekordhög ebidta-marginal om 68 procent för resterande del av 2021, trots att andra halvan av året beskrivs som en expansionsfas och att en återgång efter coronapandemin kan få viss negativ effekt på aktiviteten. Det framgår av en intervju med Di TV efter delårsrapporten som släpptes i morse.

Evolution har pekats ut som en förlorare på förslaget om en global bolagsskatt på minst 15 procent, men det oroar inte Martin Carlesund.

- Bolagsskatten är en världspolitisk diskussion och jag har ingen mer information om den. Vi har en bra skatteposition i dag och jag tror inte att den kommer att förändras dramatiskt under det närmsta året eller halvåret, även om det finns krafter som driver den åt det ena eller andra hållet, säger han.

Något som däremot oroar Evolutions vd är att den mellanstatliga organisationen Financial Action Task Force nyligen röstat för att grålista Malta som finansland, eftersom landet inte anses hålla måttet vad gäller åtgärder mot penningtvätt och annan ekonomisk brottslighet.

- Att Malta grålistas är negativt. De måste se till att agera resolut och få ordning på framför allt sin hantering av banker. Jag tror att de kommer att göra det och att vi får se en förändring under den kommande perioden. Men i nuläget påverkar det inte vår verksamhet på Malta, vi har ett bra fundament där med drygt 1 000 anställda, säger Martin Carlesund i intervjun.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER